Verslag: Credit College Tour 2018

Op donderdag 15 maart 2018 organiseerde de VVCM voor de 10e keer de Credit College Tour. Dit initiatief is geïnspireerd door het programma College Tour, waar je vast een keer van gehoord hebt of misschien ben je er wel een trouwe kijker van. Het concept is dat het publiek, dat voor het merendeel uit studenten bestaat, vragen stelt aan een prominente Nederlandse of buitenlandse gast.

Ook dit jaar organiseert de VVCM vier Credit College Tours in vier regio’s in Nederland. Per Credit College Tour worden drie zeer ervaren credit managers geïnterviewd over het vak credit management, hun carrière, de opleiding, de valkuilen, leuke anekdotes, tips & tricks. De doelgroep is jonge en relatief onervaren credit controllers, incassomedewerkers en debiteurenbeheerders. Ook niet leden zijn van harte welkom.

Ivar van der Haas heeft vanuit zijn rol als operationeel directeur Certin mogen introduceren. Uit zijn verhaal kwam met name naar voren dat Certin kansen op de markt zag en hierop wist in te spelen. Ivar zag met zijn ervaring vanuit 2Contact dat er door organisaties veel tijd, energie en geld werd geïnvesteerd in het binden van nieuwe klanten, maar dat dezelfde organisaties ook weer snel afscheid namen van deze klanten op het moment dat zij niet betaalden. Daarom richt Certin zich op klantbehoud, door het voeren van klantvriendelijke, empathische gesprekken.

Naast Ivar van der Haas, kreeg zijn collega Alper Özdemir ook het woord. Hij wist het publiek te vertellen dat Certin de indruk wekt van een callcenter, maar dat er veel meer bij komt kijken. Zo gaf hij aan; ‘je moet uit een bepaald soort hout gesneden zijn om deze baan te vervullen.’ Hij refereerde vervolgens aan persoonlijke situaties van klanten, waar zijn medewerkers dagelijks mee te maken hebben. Dat er veel van de medewerkers werd verwacht, was duidelijk. Maar Alper benadrukte dat het een samenspel is tussen de team managers, medewerkers en opdrachtgevers. Alle medewerkers die worden aangenomen zullen een intensief opleidingstraject volgen, zodat het klantbelang centraal gesteld kan worden in de door Certin gevoerde gesprekken.

Na de introductie van Certin was de zaal geboeid, met als gevolg dat er veel vragen werden gesteld. Certin is lid van de VVCM en voelt zich verantwoordelijk om samen met elkaar de markt te ontwikkelen. Dat is ook de reden dat de locatie beschikbaar is gesteld. Uiteraard was het ook een gelegenheid om met studenten in contact te komen. Voor hen zou Telecollect een interessant werkveld kunnen zijn.

Wij vonden het een ontzettend leuke en interessante avond en hopen hiermee de studenten enthousiast te hebben gemaakt voor het vak credit management. Mocht je als lezer ook enthousiast zijn geworden en meer willen weten over werken bij Certin, neem dan contact op met Nadia Aznay via info@certin.nl of neem een kijkje op onze website: www.certin.nl.

Neem contact op

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht