Certin Event 2019:

Certin Event 2019:

Ons brein & onze keuzes

Op donderdag 26 september organiseerden we voor de derde keer op rij het Certin Event. Centraal thema deze dag: de werking van ons brein bij het nemen van beslissingen. Op het inspirerende terrein van Paviljoen Puur in Diemen, kwamen geïnteresseerden en sprekers bij elkaar om in drie sessies te verkennen hoe het brein tot beslissingen komt en wat onze mogelijkheden zijn om deze beslissingen te beïnvloeden. Een verslag van deze geslaagde dag.

In een goedgevulde zaal trapt drs. Chantal van den Berg af met intrigerende inzichten in de werking van het brein bij besluitvorming. Met de opgedane kennis dat ons gevoel een prominente rol speelt in het maken van keuzes, volgt een reeks praktische vaardigheden, die alle toehoorders kunnen gaan toepassen om beslissingen positief te beïnvloeden. Als vervolgens de resultaten van een experiment met personeel van Certin worden onthuld, wordt de waarde van deze handvatten nog maar eens duidelijk: de toegepaste technieken laten aantoonbaar een betere respons zien op een verzoek aan de medewerkers om een e-learning af te ronden. In een volgend artikel zullen we dieper inzoomen op de presentatie, dit experiment en de toegepaste technieken.

experiment

Na een fantastisch verzorgde lunch, wordt er in de case van Walter Dillissen (Manager Credit Management Consumenten) en Miki Peric (Expert Lead Partnership) van Eneco op andere niveaus stilgestaan bij beïnvloeding en besluitvorming. Sinds 2014 heeft het credit management bij Eneco een koerswijziging ondergaan, met als doel het realiseren van een servicegerichter proces. Het verschil wordt daarbij gemaakt door echt naast klanten te gaan staan, ook naast de groep klanten die te maken hebben met forse schuldenproblematiek. Hoe het beeld over juist die groep klanten bij Eneco intern is veranderd en hoe processen, samen met ketenpartners zoals Certin, werden geoptimaliseerd om vervolgens de best mogelijke service te verlenen, lees je in een volgend artikel.

Rinke Jacobs, mentalist, hypnotiseur en de laatste spreker van de dag, laat op entertainende wijze zien wat de kracht van suggestie is. Met zijn nuchtere kijk op hypnose, een gezonde dosis humor en een optreden in sneltreinvaart, laat hij de zaal niet alleen in verwondering achter; er wordt ook nog maar eens duidelijk hoe ons brein ons keuzes laat maken en hoe die keuzes kunnen worden beïnvloed door suggestie.

Rinke Jacobs

Rinke Jacobs hypnose

Na een geslaagde afsluitende borrel, keren de aanwezigen huiswaarts met praktische tips, een inspirerende case en een hoop vragen. Want gedachten beïnvloeden is één ding, maar ze lezen, zoals Rinke Jacobs dat deed in de afsluitende sessie? Dat blijft een mysterie.

In de komende weken volgen nog twee artikelen, waarin we dieper ingaan op de kennissessies van het Certin Event. Houd onze kanalen dus in de gaten voor meer informatie. Wil je nu al contact hebben over deze onderwerpen? Dat kan. Neem contact op met de afdeling Sales van Certin: Sales@certin.nl of via 023-7521 605.