Certin voor gemeenten

Persoonlijk contact met inwoners

Er wordt nogal wat gevraagd van gemeenten. Zeker als we kijken naar vroegsignalering en invordering.

De roep om dat meer vanuit burgerperspectief te doen, wordt steeds groter. Het moet laagdrempeliger. Persoonlijker.

Gelukkig snappen steeds meer gemeenten en belastingsamenwerkingen de waarde van persoonlijk contact in het invorderingstraject.

Certin voor Verzekeraars | Praktische guidelines

Hoe persoonlijk vordert jouw gemeente in?

Aanslag, aanmaning, dwangbevel. Alleen zenden, niet ontvangen. Elke actie kostenverhogend, zonder dat er waarde wordt toegevoegd. Zo ging het lange tijd.

 Een kosteloze herinnering is al iets van een verbetering. 

Maar wat als iemand de brief niet snapt? Of gewoon even niet kan betalen? 

Die kun je beter bellen.

Outbound én inbound

Persoonlijk contact gaat verder dan dat proactief belletje alleen. Je wilt ook bereikbaar zijn voor burgers. Laagdrempelig toegankelijk zijn voor alle vragen over heffen en invorderen.

Met gesprekken die gevoerd worden door specialisten in klantcontact. Specialisten die streven naar een goede oplossing, meteen tijdens dat eerste contact. 

Als belastingsamenwerking van gemeenten en waterschap in de provincie Limburg, kiest BsGW al langer voor een optimale bereikbaarheid én klantgericht contact.

Wat dat doet voor het contact met burgers?

Persoonlijk én efficiënt vroegsignaleren

Het ene signaal is het andere niet. Een keer een waternota niet betaald? Kan zomaar dat er niets aan de hand is. Twee maanden huurachterstand? Alle alarmbellen horen te rinkelen!

Door goed onderscheid te maken tussen enkelvoudige en meervoudige signalen, kun je persoonlijk contact op een efficiënte manier vormgeven. Bij enkelvoudige signalen is een brief of mailtje al vaak voldoende.

Is er meer aan de hand? Natuurlijk is een huisbezoek dan heel persoonlijk. Maar het is ook duur en inefficiënt als de bewoner niet thuis blijkt te zijn. 

Door eerst actief de telefoon te pakken bereik je net zoveel burgers, voor een fractie van de kosten. De gevallen die je dan nog niet te pakken krijgt, dát zijn de gevallen waar huisbezoek echt het verschil maakt.

Hoe je vroegsignalering effectief organiseert?

Let’s get personal!

Je ziet het, bij Certin hebben we inmiddels wel wat verstand van gemeente- en waterschapsbelastingen. Daarom zijn we er ook voor andere vragen van burgers. 

Zo nemen we de druk op je inbound belverkeer weg. Handig als er pieken zijn, of onderbezetting.

Ook als de burger actief benaderd moeten worden, kunnen wij helpen.

Bij Certin bellen we elke dag burgers met een betaalachterstand. Wij krijgen de burger wél aan de lijn, ook als je geen telefoonnummers hebt. 

Met behulp van efficiënte en innovatieve callcentertechniek, treden we klantvriendelijk en professioneel met burgers in contact. 

 Zo voorkomen we samen verdere schulden én vergroten we de bereikbaarheid van je organisatie. 

Ontdekken wat Certin kan betekenen voor nóg persoonlijker contact met burgers? Neem dan contact op met Roel Boeder, Account Manager bij Certin.

Certin voor Verzekeraars | Contact met Roel Boeder